Hvad er parodontitis?

Parodontitis - også kendt som parodontose - er en betændelsestilstand i den knogle, som tænderne sidder i. Tandkødsbetændelse er forløberen for parodontitis. Ubehandlet parodontitis kan medføre, at tænderne tabes.

Hvordan undgåes parodontitis?

Patienter med parodontitis oplever sjældent symptomer før, at problemet er alvorligt. De første symptomer er blødning fra tandkøbet. I mere alvorlige tilfælde bliver tænderne løse eller flytter sig. For at undgå parodontitis er grundig mundhygiejne afgørende og her kan du selv gøre en stor del af arbejdet for at passe på dine tænder. Derudover er det også vigtigt, at du får kontrolleret tandkødslommerne og får fjernet bakteriebelægninger og tandsten hos tandlægen eller tandplejeren.

Rygning kan forværre selv en mild grad af parodontitis.

 

ParodontitisBehandling

Der er forskellige former for parodontitisbehandlinger, som afhænger af alvorsgraden. God mundhygiejne sammen med grundig parodontitisbehandling - dybdegående tandrensning - er veldokumenterede behandlingsformer, som vi benytter her på klinikken. For nogle patienter med parodontitis vil det være nødvendigt at behandlingen suppleres med medicin eller en parodontitis-operation.

Det vigtigste ved parodontitisbehandling er et tæt samarbejde mellem dig og din tandlæge eller din tandplejer. Sammen laver vi en plan for den fremtidige behandling, så vi sikrer dig det bedste, vedvarende resultat.

Andre behandlinger

Vores Priser

Hvad koster en behandlinger hos tandlægen?
Se priserne på de faste og frie ydelser.

se priser

 om klinikken

Vi er en professionel klinik, hvor vi hver dag skaber en god stemning, så det er behageligt at være patient hos os.

om os